Siirry pääsisältöön

Tervetuloa!

Tervetuloa

Mukavaa, kun löysit blogini ääreen, toivotan sinut sydämellisesti tervetulleeksi! Kuten huomata saattaa, kaikki on vielä pienen hiomisen tarpeessa - niin kielellinen tuotos kuin blogin ulkoasukin - mutta hiljalleen tästä olisi tarkoitus muotoutua perhe-elämään painottuva lifestyle-blogi.

Taustaa

Olen vajaa kolmekymppinen kahden pojan äiti ja tarkoitukseni on koostaa blogisisältöni tavallisesta lapsiperheen elämästä. Ei ihan siitä sellaisesta inhorealistisesta kakkavaippa-arjesta, joskaan ei myöskään siitä Molon pico-haalareiden ja 34 euron tuoksukynttilöiden täyttämästä arjesta, mitä blogimaailma tarjoaa varmasti jo riittämiin.

Inspiraationi ja materiaalini ammennan neljän kuukauden ikäisen vauvani sekä viisivuotiaan poikani kanssa viettämästäni ajasta.


Blogin sisältö

Haluan kirjoittaa ja tallettaa ideoita esimerkiksi siitä, mitä kaikkea kivaa lapsiperhe voi tehdä kotikaupungissani pienellä budjetilla, tai missä vaiheessa lapsen harrastukset ja niihin hakemiset alkavat olla ajankohtaisia ja miten voi yrittää selvittää, mikä sitä natiaista ihan tosissaan kiinnostaisi pidempäänkin kuin puolikkaan treenikerran verran. Millä keinoin järjestää hulppeat teemajuhlat lapsen syntymäpäivien kunniaksi käyttämättä kuitenkaan hulppeaa määrää euroja saati valvomatta juhlajärjestelyjen vuoksi useita öitä, tai miten säilyttää jonkinlainen järki ja järjestys lapsiperheen kodissa heittäytymättä itse kuitenkaan täydelliseksi siivousnatsiksi. Rakastan organisoida kaikenlaisia asioita ja odotankin innolla pääseväni kunnolla tämän blogin kimppuun ja kartuttamaan erilaisia kategorioita vinkkeineen eri tilanteisiin!

Mikäli saman suuntaiset ajatukset pyörivät sinunkin mielessäsi, jääthän kernaasti seurailemaan blogin kehitystä ja tulevia juttuja. Mielelläni kuulisin myös ideoita, toiveita tai ihan vaan tervehdyksiä kommenttiboksiin teiltä, jotka nyt olette tänne saakka löytäneet!

Sateesta huolimatta aurinkoista illan jatkoa toivottelee Maria ja pojat ❤


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy leikkiruokaa: Englannin lakritsit

Me askartelimme tänään esikoisen kanssa englannin lakritseja huovasta ja niistä tulikin yllättävän aidon näköisiä! Monissa käsityö- ja askartelublogeissa olen näitä ihaillut, mutta nyt vasta sain aikaiseksi testata itsekin.

Meillä oli käytössä ihan tavallista ohutta askarteluhuopaa, jota ostin Prismasta kymmenen kappaleen pakkauksessa. Pakkauksen kaikki huovat ovat eri värisiä ja me käytimme niistä mustan, valkoisen, keltaisen ja vaaleanpunaisen. Englannin lakritseihin kuuluvat siniset karkit jäivät meiltä nyt kokonaan uupumaan, mutta onneksi tuo viisivuotias karkkikauppias ei ollut asiasta moksiskaan.


Koska tämä meidän käyttämämme huopa oli ohutta, laitoimme jokaiseen karkkiin kaksi kerrosta kutakin väriä, mutta askartelukaupoista pitäisi löytyä paksumpaakin huopaa, jonka kanssa yksi kerros riittää. Meidän lakumme olivat kooltaan noin 2,5 cm suuntaansa. Liimasta sen verran, että kannattaa käyttää juoksevaa pulloliimaa ja levittää se muovitikun avulla huopapaloille. Erikeepper on var…

Lasten teemajuhlat edullisesti

Meillä on tulossa esikoisen 5-vuotisjuhlat ja tällä kertaa teemaksi valikoitui Lego Ninjago. Hän on ollut kova Ninjago-fani jo varmasti vuoden päivät, joten teemavalinta ei yllättänyt, päin vastoin.

Niin suuressa roolissa kuin Ninjago meidän perheessä onkin, aiheeseen liittyvää juhlatarpeistoa ei kovallakaan googlettamisella löytynyt (kun ei nyt Legoland-matkakaan oikein ollut toteutettavissa -sieltä tarvikkeita olisi saanut ostaa).


Teemaan sopivat kattaus- ja juhlatarvikkeet oli siis tehtävä itse. Kuvien tulostaminen on yksi loistava keino saada aikaan teema kuin teema, mutta koska minulla ei tällä hetkellä ollut tulostintakaan käytössä, turvauduin Ninjago-tarrakirjaan, jonka löysin Adlibrikseltä. Kirjassa on tarrat kirjaa varten ja lisäksi extra-tarrat -siis kaikki samat tarrat toiseen kertaan - jotka voi huoletta käyttää juhlakoristeluihin ilman, että kirjan alkuperäinen tarkoitus kärsii.


Teemallisista juhlatarvikkeista saa usein maksaa moninkertaisia summia yksinkertaisiin, yksiv…

Maalaustaidetta pikkuautoilla

Meillä käy usein kaikenlaisten askartelujen ja piirrustushommien kanssa niin, että loppujen lopuksi äiti saa puuhailla ihan yksinään, kun viisivuotiasta kiinnostaakin Legot tai pallon potkiminen taiteiluja enemmän.

Kaikenlainen uusi ja yllättävä vetää kuitenkin kummasti puoleensa ja ainakin kokeilemaan niitä kädentaitojaan. Eilen testasimme sormivärimaalauksen pikkuautoilla, mikä olikin ihan hitti!


Tätä ideaa voi myös jalostaa moneen muuhun, kuten vaikka leikki-dinosauruksen jalanjälkiin ja kuivattuihin lehtiin. Paperin ja sormivärien sijaan käyttöön voi ottaa pellavaliinan ja kangasvärit ja tekaista vaikka isänpäivälahjat jo hyvissä ajoin. Ja koristeltu paperihan toimii loistavasti myös persoonallisena lahjapaperina!