Siirry pääsisältöön

Tervetuloa!

Tervetuloa

Mukavaa, kun löysit blogini ääreen, toivotan sinut sydämellisesti tervetulleeksi! Kuten huomata saattaa, kaikki on vielä pienen hiomisen tarpeessa - niin kielellinen tuotos kuin blogin ulkoasukin - mutta hiljalleen tästä olisi tarkoitus muotoutua perhe-elämään painottuva lifestyle-blogi.

Taustaa

Olen vajaa kolmekymppinen kahden pojan äiti ja tarkoitukseni on koostaa blogisisältöni tavallisesta lapsiperheen elämästä. Ei ihan siitä sellaisesta inhorealistisesta kakkavaippa-arjesta, joskaan ei myöskään siitä Molon pico-haalareiden ja 34 euron tuoksukynttilöiden täyttämästä arjesta, mitä blogimaailma tarjoaa varmasti jo riittämiin.

Inspiraationi ja materiaalini ammennan neljän kuukauden ikäisen vauvani sekä viisivuotiaan poikani kanssa viettämästäni ajasta.


Blogin sisältö

Haluan kirjoittaa ja tallettaa ideoita esimerkiksi siitä, mitä kaikkea kivaa lapsiperhe voi tehdä kotikaupungissani pienellä budjetilla, tai missä vaiheessa lapsen harrastukset ja niihin hakemiset alkavat olla ajankohtaisia ja miten voi yrittää selvittää, mikä sitä natiaista ihan tosissaan kiinnostaisi pidempäänkin kuin puolikkaan treenikerran verran. Millä keinoin järjestää hulppeat teemajuhlat lapsen syntymäpäivien kunniaksi käyttämättä kuitenkaan hulppeaa määrää euroja saati valvomatta juhlajärjestelyjen vuoksi useita öitä, tai miten säilyttää jonkinlainen järki ja järjestys lapsiperheen kodissa heittäytymättä itse kuitenkaan täydelliseksi siivousnatsiksi. Rakastan organisoida kaikenlaisia asioita ja odotankin innolla pääseväni kunnolla tämän blogin kimppuun ja kartuttamaan erilaisia kategorioita vinkkeineen eri tilanteisiin!

Mikäli saman suuntaiset ajatukset pyörivät sinunkin mielessäsi, jääthän kernaasti seurailemaan blogin kehitystä ja tulevia juttuja. Mielelläni kuulisin myös ideoita, toiveita tai ihan vaan tervehdyksiä kommenttiboksiin teiltä, jotka nyt olette tänne saakka löytäneet!

Sateesta huolimatta aurinkoista illan jatkoa toivottelee Maria ja pojat ❤


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Supersankariaskarteluja

Meillä esikoinen on vain osa-aikaisena päiväkodissa, joten yritän kehitellä kotipäiviin mahdollisimman monipuolisesti erilaista puuhaa ja sisällyttää myös askarteluja päiväohjelmaan, jos vain mahdollista.

Olin suunnitellut viime viikolle syysaiheisia askarteluja, mutta esikoinen keksikin haluta tehdä Spidermaneja, ja sitä varten haettiin inspiraatiota netistä. Löysin kuvan ihanista kädenjäljistä tehdyistä supersankareista ja esikoinen innostui ideasta niin kovin, että päätimme toteuttaa ne kaikki. Näistä tuli omasta mielestäkin niin valloittavia, että halusin jakaa idean teidänkin kanssa.Spidermanin käsi on, kuten ehkä huomaattekin, minun käsialaani, muut ovat esikoisen. Minä piirtelin noita liimattavia osia ja poika sitten kokosi niistä kasvoja sankareilleen.

Tämä askartelu taas osoitti, ettei kannata aina itse niin orjallisesti yrittää seurata omia ideoita ja ohjeita, vaan antaa lapsen itse ideoida ja keksiä - niin niitä innostavimpia ja parhaita ideoita ja taideteoksia syntyy! Nä…

Idea isänpäivään: jalanjälkitaulu

Isänpäivään ei ole enää pitkälti aikaa ja ajattelinkin nyt ottaa siihen pienen lähtölaskennan julkaisemalla täällä blogissa joka sunnuntai aina isänpäivään asti yhden idean isänpäivään liittyen; kaikkiaan siis kuusi pienellä vaivalla ja työllä helposti toteutettavaa ideaa luvassa!

Aloitetaan ideasta, jonka me itse asiassa toteutimme äitienpäivänä: jalanjälkitaulu. Minusta on kiva antaa isän- ja äitienpäivälahjoina jotain, mikä muistuttaa lapsesta tai lapsenlapsesta, ja koska nuorimmaisen kanssa ei vielä liiemmin askarrella, jalanjälkitaulu tuntui sopivalta idealta. Kädenjälkeä ei vielä noin pienestä olisi saanut tehtyä, koska käsi oli niin tiiviissä nyrkissä koko ajan, mutta jalanjäljet onnistuvat jo ihan pikkuisenkin kanssa.

Meillä oli käytössä hyvin yksinkertainen välineistö: paksuhkoa valkoista paperia ja sormivärejä. Aloitin homman niin, että maalasin nuorimman molemmat jalat vaaleansinisellä sormivärillä ja painoin jäljet lukemattomiin papereihin. Meillä oli koko olohuone täynnä…

Diy leikkiruokaa: Englannin lakritsit

Me askartelimme tänään esikoisen kanssa englannin lakritseja huovasta ja niistä tulikin yllättävän aidon näköisiä! Monissa käsityö- ja askartelublogeissa olen näitä ihaillut, mutta nyt vasta sain aikaiseksi testata itsekin.

Meillä oli käytössä ihan tavallista ohutta askarteluhuopaa, jota ostin Prismasta kymmenen kappaleen pakkauksessa. Pakkauksen kaikki huovat ovat eri värisiä ja me käytimme niistä mustan, valkoisen, keltaisen ja vaaleanpunaisen. Englannin lakritseihin kuuluvat siniset karkit jäivät meiltä nyt kokonaan uupumaan, mutta onneksi tuo viisivuotias karkkikauppias ei ollut asiasta moksiskaan.


Koska tämä meidän käyttämämme huopa oli ohutta, laitoimme jokaiseen karkkiin kaksi kerrosta kutakin väriä, mutta askartelukaupoista pitäisi löytyä paksumpaakin huopaa, jonka kanssa yksi kerros riittää. Meidän lakumme olivat kooltaan noin 2,5 cm suuntaansa. Liimasta sen verran, että kannattaa käyttää juoksevaa pulloliimaa ja levittää se muovitikun avulla huopapaloille. Erikeepper on var…