Siirry pääsisältöön

Diy leikkiruokaa: Englannin lakritsit


Me askartelimme tänään esikoisen kanssa englannin lakritseja huovasta ja niistä tulikin yllättävän aidon näköisiä! Monissa käsityö- ja askartelublogeissa olen näitä ihaillut, mutta nyt vasta sain aikaiseksi testata itsekin.

Meillä oli käytössä ihan tavallista ohutta askarteluhuopaa, jota ostin Prismasta kymmenen kappaleen pakkauksessa. Pakkauksen kaikki huovat ovat eri värisiä ja me käytimme niistä mustan, valkoisen, keltaisen ja vaaleanpunaisen. Englannin lakritseihin kuuluvat siniset karkit jäivät meiltä nyt kokonaan uupumaan, mutta onneksi tuo viisivuotias karkkikauppias ei ollut asiasta moksiskaan.


Koska tämä meidän käyttämämme huopa oli ohutta, laitoimme jokaiseen karkkiin kaksi kerrosta kutakin väriä, mutta askartelukaupoista pitäisi löytyä paksumpaakin huopaa, jonka kanssa yksi kerros riittää. Meidän lakumme olivat kooltaan noin 2,5 cm suuntaansa. Liimasta sen verran, että kannattaa käyttää juoksevaa pulloliimaa ja levittää se muovitikun avulla huopapaloille. Erikeepper on varmaankin parasta, meidän markettiliimamme kanssa oli vähän hankaluuksia saada palat pysymään yhdessä.

Kyllä näistä sen verran kivan näköisiä tuli, että kelpaa ottaa mukaan kauppaleikkeihin tai vaikka viedä mökkituliaisina mummolan leikkimökkiin - ja miksipä eivät kauniisti pakattuina kelpaisi syntymäpäivälahjaksikin jollekin innokkaalle leikkikokille tai -kauppiaalle!


Minulla alkoi heti vilistä mielessäni lukuisat muutkin leikkiruoat, mitkä voisi huovasta toteuttaa. Saa nähdä, koska pääsen taas tuumasta toimeen. On näiden tekeminen vaan niin kivaa puuhaa ja entisestään kannattavaa, kun lapsikin näistä äidin tekosista niin kovin innostuu; kyläkauppa pistettiin saman tien pystyyn.

Onko muut tehneet vastaavia tai muita leikkiruokia? Mielelläni ottaisin kaikki uudet ideat aiheeseen liittyen vastaan! :)


Kommentit

  1. Onpa herkullisia lakuja! Täytyy tehdä meidänkin tytöille tuollaisia. Minä tein samanlaisesta huovasta leivoksia tyttöjen leikkeihin ja nuo lakut sopii hyvin niiden kanssa. :D Tuossa osoite meidän huopa-leivoksiin. https://silaustavail.blogspot.fi/2017/01/huopaisia-herkkuja.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kovasti! Kävinkin jo blogisi puolella kommentoimassa; aivan ihania herkkuja olit taikonut, siitä seuraava askartelu tänne meillekin! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lasten teemajuhlat edullisesti

Meillä on tulossa esikoisen 5-vuotisjuhlat ja tällä kertaa teemaksi valikoitui Lego Ninjago. Hän on ollut kova Ninjago-fani jo varmasti vuoden päivät, joten teemavalinta ei yllättänyt, päin vastoin.

Niin suuressa roolissa kuin Ninjago meidän perheessä onkin, aiheeseen liittyvää juhlatarpeistoa ei kovallakaan googlettamisella löytynyt (kun ei nyt Legoland-matkakaan oikein ollut toteutettavissa -sieltä tarvikkeita olisi saanut ostaa).


Teemaan sopivat kattaus- ja juhlatarvikkeet oli siis tehtävä itse. Kuvien tulostaminen on yksi loistava keino saada aikaan teema kuin teema, mutta koska minulla ei tällä hetkellä ollut tulostintakaan käytössä, turvauduin Ninjago-tarrakirjaan, jonka löysin Adlibrikseltä. Kirjassa on tarrat kirjaa varten ja lisäksi extra-tarrat -siis kaikki samat tarrat toiseen kertaan - jotka voi huoletta käyttää juhlakoristeluihin ilman, että kirjan alkuperäinen tarkoitus kärsii.


Teemallisista juhlatarvikkeista saa usein maksaa moninkertaisia summia yksinkertaisiin, yksiv…

Maalaustaidetta pikkuautoilla

Meillä käy usein kaikenlaisten askartelujen ja piirrustushommien kanssa niin, että loppujen lopuksi äiti saa puuhailla ihan yksinään, kun viisivuotiasta kiinnostaakin Legot tai pallon potkiminen taiteiluja enemmän.

Kaikenlainen uusi ja yllättävä vetää kuitenkin kummasti puoleensa ja ainakin kokeilemaan niitä kädentaitojaan. Eilen testasimme sormivärimaalauksen pikkuautoilla, mikä olikin ihan hitti!


Tätä ideaa voi myös jalostaa moneen muuhun, kuten vaikka leikki-dinosauruksen jalanjälkiin ja kuivattuihin lehtiin. Paperin ja sormivärien sijaan käyttöön voi ottaa pellavaliinan ja kangasvärit ja tekaista vaikka isänpäivälahjat jo hyvissä ajoin. Ja koristeltu paperihan toimii loistavasti myös persoonallisena lahjapaperina!