Siirry pääsisältöön

Lasten teemajuhlat edullisestiMeillä on tulossa esikoisen 5-vuotisjuhlat ja tällä kertaa teemaksi valikoitui Lego Ninjago. Hän on ollut kova Ninjago-fani jo varmasti vuoden päivät, joten teemavalinta ei yllättänyt, päin vastoin.

Niin suuressa roolissa kuin Ninjago meidän perheessä onkin, aiheeseen liittyvää juhlatarpeistoa ei kovallakaan googlettamisella löytynyt (kun ei nyt Legoland-matkakaan oikein ollut toteutettavissa -sieltä tarvikkeita olisi saanut ostaa).


Teemaan sopivat kattaus- ja juhlatarvikkeet oli siis tehtävä itse. Kuvien tulostaminen on yksi loistava keino saada aikaan teema kuin teema, mutta koska minulla ei tällä hetkellä ollut tulostintakaan käytössä, turvauduin Ninjago-tarrakirjaan, jonka löysin Adlibrikseltä. Kirjassa on tarrat kirjaa varten ja lisäksi extra-tarrat -siis kaikki samat tarrat toiseen kertaan - jotka voi huoletta käyttää juhlakoristeluihin ilman, että kirjan alkuperäinen tarkoitus kärsii.


Teemallisista juhlatarvikkeista saa usein maksaa moninkertaisia summia yksinkertaisiin, yksivärisiin, verrattuna, varsinkin, jos kyse on vähääkään ajankohtaisemmasta teemasta. Vaikka meillä nyt ensisijaisesti tämän ratkaisun aiheutti nimenomaan materiaalien puute, olen varsin tyytyväinen lopputulokseen ja uskon jatkossakin hyödyntäväni tätä tapaa erilaisia teemoja toteuttaessani.

Juhlan tähti ei itse vielä tiedä saavansa ihan oikeita Ninjago-juhlatarvikkeita juhliinsa, sillä hän on nähnyt vain yksivärisiä pahvimukeja, ilmapalloja, yms. Ninja-versioita niistä tulee illan hämärryttyä, lasten jo mentyä nukkumaan, kun äiti kaivaa tarrakirjan esiin. ;)


Näiden lisäksi olen tehnyt paperilyhtyjä sekä kuvassa näkyvät taulut kattauspöydälle. Tarroja tulee lisäksi varmasti vielä ainakin koristetikkuihin kattausta piristämään, sekä ilmapalloihin ja kaverilahjapusseihin, mutta niistä lisää myöhemmin!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Supersankariaskarteluja

Meillä esikoinen on vain osa-aikaisena päiväkodissa, joten yritän kehitellä kotipäiviin mahdollisimman monipuolisesti erilaista puuhaa ja sisällyttää myös askarteluja päiväohjelmaan, jos vain mahdollista.

Olin suunnitellut viime viikolle syysaiheisia askarteluja, mutta esikoinen keksikin haluta tehdä Spidermaneja, ja sitä varten haettiin inspiraatiota netistä. Löysin kuvan ihanista kädenjäljistä tehdyistä supersankareista ja esikoinen innostui ideasta niin kovin, että päätimme toteuttaa ne kaikki. Näistä tuli omasta mielestäkin niin valloittavia, että halusin jakaa idean teidänkin kanssa.Spidermanin käsi on, kuten ehkä huomaattekin, minun käsialaani, muut ovat esikoisen. Minä piirtelin noita liimattavia osia ja poika sitten kokosi niistä kasvoja sankareilleen.

Tämä askartelu taas osoitti, ettei kannata aina itse niin orjallisesti yrittää seurata omia ideoita ja ohjeita, vaan antaa lapsen itse ideoida ja keksiä - niin niitä innostavimpia ja parhaita ideoita ja taideteoksia syntyy! Nä…

Idea isänpäivään: jalanjälkitaulu

Isänpäivään ei ole enää pitkälti aikaa ja ajattelinkin nyt ottaa siihen pienen lähtölaskennan julkaisemalla täällä blogissa joka sunnuntai aina isänpäivään asti yhden idean isänpäivään liittyen; kaikkiaan siis kuusi pienellä vaivalla ja työllä helposti toteutettavaa ideaa luvassa!

Aloitetaan ideasta, jonka me itse asiassa toteutimme äitienpäivänä: jalanjälkitaulu. Minusta on kiva antaa isän- ja äitienpäivälahjoina jotain, mikä muistuttaa lapsesta tai lapsenlapsesta, ja koska nuorimmaisen kanssa ei vielä liiemmin askarrella, jalanjälkitaulu tuntui sopivalta idealta. Kädenjälkeä ei vielä noin pienestä olisi saanut tehtyä, koska käsi oli niin tiiviissä nyrkissä koko ajan, mutta jalanjäljet onnistuvat jo ihan pikkuisenkin kanssa.

Meillä oli käytössä hyvin yksinkertainen välineistö: paksuhkoa valkoista paperia ja sormivärejä. Aloitin homman niin, että maalasin nuorimman molemmat jalat vaaleansinisellä sormivärillä ja painoin jäljet lukemattomiin papereihin. Meillä oli koko olohuone täynnä…

Tee itse 3 hurjaa halloween-hahmoa

Halloween lähestyy kovaa vauhtia ja meillä on esikoisen kanssa täysi askartelupaja käynnissä perinteisiä halloween-juhliamme varten. Lupailin jo aiemmin jakavani täällä vinkkejä aiheeseen liittyen, joten tässäpä olisi nyt kolme helppoa, nopeaa ja suloisen hurjaa halloween-hahmoa juhlia piristämään. Näiden askartelu on kivaa ja sujuu hyvin jo pieniltäkin lapsilta.


Tarvikkeet halloweenin hurjiin lepakoihin, kummituksiin ja muumioihin:

VessapaperihylsyjäAkryylimaaleja (ainakin mustaa ja valkoista)AskartelusilmiäMustaa katronkiaVessapaperia tmv. LiimaaSakset


Kuten näkyy, toteutus on äärimmäisen helppo kaikkien hahmojen kohdalla, mutta ainakin meillä poika tykästyi hommaan kovasti, koska pääsi itse luomaan erilaisia hahmoja; erilaisia ilmeitä ja "kasvonpiirteitä", ja keksimään kuka hänen perheenjäsenistään olisi millainenkin lepakkona tai kummituksena.


Kummitukset on vain maalattu valkoisiksi, liimattu silmät ja piirretty suut tussilla; muumioihin liimasimme ensin kartongista käd…