Siirry pääsisältöön

Not in this lifetime - äiti keikalla ja vauva hoidossa


Lauantaina jätimme neljän kuukaduden ikäisen vauvamme ensimmäistä kertaa mammalleen hoitoon ja suuntasimme miehen kanssa ihan kaksistaan Guns N' Rosesin keikalle.

Ihan loppuun asti oli epävarmaa, lähdenkö minä keikalle lainkaan, vaikka kyseisen bändin näkeminen livenä olikin ollut haaveenani teini-ikäisestä saakka. Raskausaikana, kun ostin lippumme, tiedostin tietenkin, että keikan aikana perheemme uusin tulokas on vasta noin neljä kuukautta ja todennäköisyys sille, että pääsen keikan ajaksi irrottautumaan, on aikalailla 50-50. Päätin kuitenkin liput hommata ja miettiä niitä käytännön järjestelyjä sitten lähempänä ajankohtaa.

Vauva on täysimetyksellä ja muutamaa isän kanssa vietettyä hetkeä, kun me olemme esikoisen kanssa viettäneet aikaa kaksistaan, lukuun ottamatta, vauva on ollut minun kanssani koko ajan. Oli siis selvää, että vauvan jättäminen hoitoon useammaksi tunniksi hieman arvellutti, vaikka luotettavasta ja osaavasta ihmisestä olikin kyse.

Lopulta päädyimme siihen, että varasimme hotellihuoneen Hämeenlinnasta, jolloin vauvan hoitoaika jäi useita tunteja lyhyemmäksi kuin jos hän olisi ollut mamman kanssa kotona, parin tunnin ajomatkan päässä keikkapaikalta. Ratkaisu osoittautui erittäin toimivaksi ja mamma ja vauva pärjäsivät loistavasti keskenään lähes seitsemän tunnin ajan. Hyvin pian lähtömme jälkeen vauva oli syönyt maitoa pullosta ja nukahtanut sitten yöunille vaunuihinsa, jotka otimme mukaan nimenomaan nukutusta helpottamaan. Seuraavan kerran hän heräsikin sitten syömään meidän jo palattua hotellille.


Keikka itsessään oli aivan mahtava, aivan kuten osasin odottaakin. Tietenkin näin valtavassa yleisötapahtumassa on aina omat haasteensa ja kompastuskivensä, mutta me nautimme mieheni kanssa kyllä täysin siemauksin, kun vihdoin pääsimme nämä legendat näkemään yhdessä lavalla. Se oli kaiken odotuksen arvoista, once in a lifetime kokemus, ehdottomasti.

Myös molemmille entuudestaan tuntematon Hämeenlinna valloitti meidät kauneudellaan ja upeilla järvimaisemillaan, ja palaammekin varmasti vielä uudemman kerran koko perheen voimin tuohon upeaan kaupunkiin. Hotellimme Cumulus Aulanko ansaitsee myös oman erityismainintansa, lämmöllä voin sitä kaikille Hämeenlinnaan suuntaaville suositella!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy leikkiruokaa: Englannin lakritsit

Me askartelimme tänään esikoisen kanssa englannin lakritseja huovasta ja niistä tulikin yllättävän aidon näköisiä! Monissa käsityö- ja askartelublogeissa olen näitä ihaillut, mutta nyt vasta sain aikaiseksi testata itsekin.

Meillä oli käytössä ihan tavallista ohutta askarteluhuopaa, jota ostin Prismasta kymmenen kappaleen pakkauksessa. Pakkauksen kaikki huovat ovat eri värisiä ja me käytimme niistä mustan, valkoisen, keltaisen ja vaaleanpunaisen. Englannin lakritseihin kuuluvat siniset karkit jäivät meiltä nyt kokonaan uupumaan, mutta onneksi tuo viisivuotias karkkikauppias ei ollut asiasta moksiskaan.


Koska tämä meidän käyttämämme huopa oli ohutta, laitoimme jokaiseen karkkiin kaksi kerrosta kutakin väriä, mutta askartelukaupoista pitäisi löytyä paksumpaakin huopaa, jonka kanssa yksi kerros riittää. Meidän lakumme olivat kooltaan noin 2,5 cm suuntaansa. Liimasta sen verran, että kannattaa käyttää juoksevaa pulloliimaa ja levittää se muovitikun avulla huopapaloille. Erikeepper on var…

Lasten teemajuhlat edullisesti

Meillä on tulossa esikoisen 5-vuotisjuhlat ja tällä kertaa teemaksi valikoitui Lego Ninjago. Hän on ollut kova Ninjago-fani jo varmasti vuoden päivät, joten teemavalinta ei yllättänyt, päin vastoin.

Niin suuressa roolissa kuin Ninjago meidän perheessä onkin, aiheeseen liittyvää juhlatarpeistoa ei kovallakaan googlettamisella löytynyt (kun ei nyt Legoland-matkakaan oikein ollut toteutettavissa -sieltä tarvikkeita olisi saanut ostaa).


Teemaan sopivat kattaus- ja juhlatarvikkeet oli siis tehtävä itse. Kuvien tulostaminen on yksi loistava keino saada aikaan teema kuin teema, mutta koska minulla ei tällä hetkellä ollut tulostintakaan käytössä, turvauduin Ninjago-tarrakirjaan, jonka löysin Adlibrikseltä. Kirjassa on tarrat kirjaa varten ja lisäksi extra-tarrat -siis kaikki samat tarrat toiseen kertaan - jotka voi huoletta käyttää juhlakoristeluihin ilman, että kirjan alkuperäinen tarkoitus kärsii.


Teemallisista juhlatarvikkeista saa usein maksaa moninkertaisia summia yksinkertaisiin, yksiv…

Maalaustaidetta pikkuautoilla

Meillä käy usein kaikenlaisten askartelujen ja piirrustushommien kanssa niin, että loppujen lopuksi äiti saa puuhailla ihan yksinään, kun viisivuotiasta kiinnostaakin Legot tai pallon potkiminen taiteiluja enemmän.

Kaikenlainen uusi ja yllättävä vetää kuitenkin kummasti puoleensa ja ainakin kokeilemaan niitä kädentaitojaan. Eilen testasimme sormivärimaalauksen pikkuautoilla, mikä olikin ihan hitti!


Tätä ideaa voi myös jalostaa moneen muuhun, kuten vaikka leikki-dinosauruksen jalanjälkiin ja kuivattuihin lehtiin. Paperin ja sormivärien sijaan käyttöön voi ottaa pellavaliinan ja kangasvärit ja tekaista vaikka isänpäivälahjat jo hyvissä ajoin. Ja koristeltu paperihan toimii loistavasti myös persoonallisena lahjapaperina!