Esikoinen käy ystävänsä kanssa aina keskiviikkoisin pelaamassa salibandya ja meidän äitien työjako menee niin, että toinen kuskaa ja toinen laittaa ruoan treenien jälkeen. Ruoanlaitto on minun hommani.
Eilen oli tarjolla nyhtöpossua, pitaleipiä, coleslawia ja fetasalaattia.
Fetasalaatti sisälsi jäävuorisalaattia, viinisuolaheinää, kurkkua, kirsikkatomaatteja, paprikaa, fetajuustoa sekä paahdettuja ja suolattuja kikherneitä.
Eilen oli tarjolla nyhtöpossua, pitaleipiä, coleslawia ja fetasalaattia.
Fetasalaatti sisälsi jäävuorisalaattia, viinisuolaheinää, kurkkua, kirsikkatomaatteja, paprikaa, fetajuustoa sekä paahdettuja ja suolattuja kikherneitä.
Coleslaw
Kaalia
Porkkanaa
1 prk kermaviiliä
200 g (Hellman's) majoneesia
~ 1 rkl (Maille Dijon Originale) sinappia
~ 2 rkl sitruunamehua
Suolaa, pippuria
Sokeria
Valmista ensin kastike. Sekoita kermaviili ja majoneesi keskenään ja ala sen jälkeen lisäillä mausteita varovasti koko ajan maistellen. Hyvän lopputuloksen saa vain kokeilemalla ja tarkkoja määriä on mahdoton antaa, se riippuu niin maistelijan omasta mausta sekä käytetyistä raaka-aineista - esimerkiksi sinapeissa on suuria eroja!
Kun kastike on valmis, raasta kaali juustohöylällä, ja kuori ja raasta porkkanat. Tämä on ihan makuasia, kuinka paljon ja missä suhteessa näitä laittaa. Tähän kastikemäärään minulla on tapana laittaa noin 3/4 osaa pienehköstä kaalista ja noin neljä porkkanaa, porkkanoiden koosta riippuen. Sekoita raasteet kastikkeen joukkoon ja laita jääkaappiin maustumaan ennen tarjoilua.
Tästä annoksesta meidän perhe syö monta kertaa lisukkeena, joten jos syöjiä on vähän, tai tarjolla on paljon muutakin syötävää, annoksen voi hyvin myös puolittaa.
Pitaleivät
8 dl vehnäjauhoja
25 g hiivaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää muut ainekset. Vaivaa taikinasta kimmoisa ja anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.
Muotoile taikina pötkyläksi ja jaa se noin kymmeneen yhtä suureen osaan. Pyöritä taikinasta palloja ja kaulitse ne littanoiksi. Anna kohota vielä 10 minuuttia.
Paista uunissa 275 asteessa noin 6-8 minuuttia.
Pulled pork
800 g maustamatonta kassleria
2 Sipulia
1-3 Valkosipulinkynttä
~ 5 dl Coca-colaa
~ 0,5 dl (Santa Maria) BBQ kastiketta
Suolaa, pippuria
Tämän voi valmistaa joko kokonaisesta kassler-palasta tai sen voi pilkkoa pienemmiksi palasiksi, kuten minä tällä kertaa tein. Näin se on myös helpompi saada kokonaisuudessaan upotettua marinadin alle ja lihasta tulee ihanan mureaa ja mehevää. Halutessaan lihan pinnalta voi myös leikata liiat rasvakerrokset pois, mutta sekään ei ole välttämätöntä.
Mausta liha suolalla ja muatapippurilla. Leikkaa sipulit isohkoiksi lohkoiksi ja murskaa valkosipuli. Laita sipulit ja lihat pataan.
Sekoita cola ja bbq-kastike keskenään ja kaada seos uunivuokaan. Nestettä on riittävästi, kun lihat peittyvät kunnolla.
Laita kansi päälle ja siirrä koko komeus uuniin 180 asteeseen noin 4-5 tunniksi. Hyvän kypsyyden tunnistaa siitä, että haarukalla kokeiltaessa liha menee hyvin säikeiksi (sisälämpötila 93 astetta).
Kun liha on valmis, nosta se pois padasta ja revi säikeiksi kahdella haarukalla. Nostele keitinlientä päälle.
Tällaiset tarjoilut meillä tällä kertaa ja kylläpä kelpasi erinomaisesti kaikille!
Kommentit
Lähetä kommentti