Siirry pääsisältöön

Nyhtöpossua, pitaleipiä ja coleslawia

Esikoinen käy ystävänsä kanssa aina keskiviikkoisin pelaamassa salibandya ja meidän äitien työjako menee niin, että toinen kuskaa ja toinen laittaa ruoan treenien jälkeen. Ruoanlaitto on minun hommani.

Eilen oli tarjolla nyhtöpossua, pitaleipiä, coleslawia ja fetasalaattia.

Fetasalaatti sisälsi jäävuorisalaattia, viinisuolaheinää, kurkkua, kirsikkatomaatteja, paprikaa, fetajuustoa sekä paahdettuja ja suolattuja kikherneitä.


Coleslaw
Kaalia
Porkkanaa

1 prk kermaviiliä
200 g (Hellman's) majoneesia
~ 1 rkl (Maille Dijon Originale) sinappia
~ 2 rkl sitruunamehua
Suolaa, pippuria
Sokeria

Valmista ensin kastike. Sekoita kermaviili ja majoneesi keskenään ja ala sen jälkeen lisäillä mausteita varovasti koko ajan maistellen. Hyvän lopputuloksen saa vain kokeilemalla ja tarkkoja määriä on mahdoton antaa, se riippuu niin maistelijan omasta mausta sekä käytetyistä raaka-aineista - esimerkiksi sinapeissa on suuria eroja!

Kun kastike on valmis, raasta kaali juustohöylällä, ja kuori ja raasta porkkanat. Tämä on ihan makuasia, kuinka paljon ja missä suhteessa näitä laittaa. Tähän kastikemäärään minulla on tapana laittaa noin 3/4 osaa pienehköstä kaalista ja noin neljä porkkanaa, porkkanoiden koosta riippuen. Sekoita raasteet kastikkeen joukkoon ja laita jääkaappiin maustumaan ennen tarjoilua.

Tästä annoksesta meidän perhe syö monta kertaa lisukkeena, joten jos syöjiä on vähän, tai tarjolla on paljon muutakin syötävää, annoksen voi hyvin myös puolittaa.


Pitaleivät
8 dl vehnäjauhoja
25 g hiivaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
1 rkl öljyä
1 tl suolaa

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää muut ainekset. Vaivaa taikinasta kimmoisa ja anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.
Muotoile taikina pötkyläksi ja jaa se noin kymmeneen yhtä suureen osaan. Pyöritä taikinasta palloja ja kaulitse ne littanoiksi. Anna kohota vielä 10 minuuttia.
Paista uunissa 275 asteessa noin 6-8 minuuttia.


Pulled pork
800 g maustamatonta kassleria
2 Sipulia
1-3 Valkosipulinkynttä
~ 5 dl Coca-colaa 
~ 0,5 dl (Santa Maria) BBQ kastiketta
Suolaa, pippuria

Tämän voi valmistaa joko kokonaisesta kassler-palasta tai sen voi pilkkoa pienemmiksi palasiksi, kuten minä tällä kertaa tein. Näin se on myös helpompi saada kokonaisuudessaan upotettua marinadin alle ja lihasta tulee ihanan mureaa ja mehevää. Halutessaan lihan pinnalta voi myös leikata liiat rasvakerrokset pois, mutta sekään ei ole välttämätöntä.

Mausta liha suolalla ja muatapippurilla. Leikkaa sipulit isohkoiksi lohkoiksi ja murskaa valkosipuli. Laita sipulit ja lihat pataan. 
Sekoita cola ja bbq-kastike keskenään ja kaada seos uunivuokaan. Nestettä on riittävästi, kun lihat peittyvät kunnolla.
Laita kansi päälle ja siirrä koko komeus uuniin 180 asteeseen noin 4-5 tunniksi. Hyvän kypsyyden tunnistaa siitä, että haarukalla kokeiltaessa liha menee hyvin säikeiksi (sisälämpötila 93 astetta).
Kun liha on valmis, nosta se pois padasta ja revi säikeiksi kahdella haarukalla. Nostele keitinlientä päälle.

Tällaiset tarjoilut meillä tällä kertaa ja kylläpä kelpasi erinomaisesti kaikille! 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Idea isänpäivään: makea kortti isälle

Tämän sunnuntain isänpäiväideana on kortti, joka taisi jo viime vuonna olla ihan kovinta huutoa; ainakin minä bongailin näitä monessa paikassa, mutta en kuitenkaan itse ideaa vielä toteuttanut. Tänä vuonna idea pääsi toteutukseen mieheni syntymäpäiviksi. Idea tässä on hyvin simppeli; suklaapatukoiden ja karkkiaskien tekstien ympärille luodaan joku kiva, kortin saajaan sopiva teksti. Karkit olen kiinnittänyt kartonkeihin kaksipuolisella teipillä. Meidän kortissa on teksti: Ahaa, tänään on sinun päiväsi! Olet meidän perheen Lion King -harjakin on samanlainen. Ja kun Leijonat pelaa, on se pyhä hetki. Sinulla on roppa kaupalla sisua ja toisinaan olet varsinainen Puuha Pete puutyömaalla. Ja hallitset sinä vauvan hoidonkin; peitto vaan silmille ja mars unten maille! Kaiken kaikkiaan siis varsin bueno mies! Hyvää syntymäpäivää rakas! Toivottaa: sinun oma family Onko joku muu jo toteuttanut tämän idean?

Perjantaisafkaa: hodarivuoka

Perjantaisin on kiva laittaa jotain helppoa ja nopeaa, mutta maistuvaa. Tänään testasin ensimmäisen kerran hodarivuokaa, jonka olin nähnyt jossain sosiaalisessa mediassa. Kun ostaa hodarisämpylätkin valmiina, niin eipä paljoa jää kokkailtavaa! Viitseliäät toki tekevät ne maistuvammat sämpylätkin itse, mutta tässä kohtaa oikaisin tänään - ensi kerralla sitten. Hodarivuoka 2 Hodarisämpylää/ruokailija Nakkeja BBQ-kastiketta Paahdettua sipulirouhetta Puolikas paprika Juustoraastetta Persiljaa Tarjoiluun majoneesia, ketsuppia ja sinappia, syöjien maun mukaan. Myös kurkkusalaatti ja kermaviilidippi sopisivat varmasti loistavasti näiden kanssa. Halkaise sämpylät niin, että saat täytteet ujutettua sisälle. Lado hodarit uunivuokaan ja sivele niihin BBQ-kastike. Laita jokaiseen nakki. Pilko paprika pieneksi ja ripottele hodareihin. Lisää sipulirouhe, juustoraaste ja persilja. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat saaneet vähän

Diy leikkiruokaa: Englannin lakritsit

Me askartelimme tänään esikoisen kanssa englannin lakritseja huovasta ja niistä tulikin yllättävän aidon näköisiä! Monissa käsityö- ja askartelublogeissa olen näitä ihaillut, mutta nyt vasta sain aikaiseksi testata itsekin. Meillä oli käytössä ihan tavallista ohutta askarteluhuopaa, jota ostin Prismasta kymmenen kappaleen pakkauksessa. Pakkauksen kaikki huovat ovat eri värisiä ja me käytimme niistä mustan, valkoisen, keltaisen ja vaaleanpunaisen. Englannin lakritseihin kuuluvat siniset karkit jäivät meiltä nyt kokonaan uupumaan, mutta onneksi tuo viisivuotias karkkikauppias ei ollut asiasta moksiskaan. Koska tämä meidän käyttämämme huopa oli ohutta, laitoimme jokaiseen karkkiin kaksi kerrosta kutakin väriä, mutta askartelukaupoista pitäisi löytyä paksumpaakin huopaa, jonka kanssa yksi kerros riittää. Meidän lakumme olivat kooltaan noin 2,5 cm suuntaansa. Liimasta sen verran, että kannattaa käyttää juoksevaa pulloliimaa ja levittää se muovitikun avulla huopapaloille. Erikeeppe