Siirry pääsisältöön

Terveelliset smoothiet reissuun ja välipaloiksi


Meillä syödään todella paljon marjoja, hedelmiä ja vihanneksia läpi vuoden, ja varsinkin aamuisin iso satsi vitamiineja menee kätevästi alas smoothien muodossa. Smoothieen on helppo myös sujauttaa kaikenlaista sellaista, mikä ei muuten välttämättä niin suurta herkkua ole.


Joku aika sitten tilasin Vauvalta setin Squooshi -smoothiepusseja ja ne ovat meillä osoittautuneet kyllä ihan ykköstuotteiksi!

Teen kerralla isomman satsin smoothieta, täytän pussit ja sujautan ne pakkaseen, josta viisivuotias sitten käy omatoimisesti valitsemassa, minkä hahmon milloinkin haluaa. Hankin samalla myös Choomee Sip'n imuventtiilit, joiden avulla pussista on helppo juoda sotkematta ympäriinsä (ilman venttiiliä meillä ainakin sotkua syntyi).Viime talvena taisi tulla yliannostus smoothieista, sillä hetken aikaa ne eivät maistuneet meillä enää muille kuin minulle, mutta näiden pussien myötä ne ovat taas nousseet suosikeiksi. Aamulla ruoan pitää olla mahdollisimman helppoa ja mieluiten se pitäisi vielä saada nauttia puolimakaavassa asennossa sohvalla - ainakin, jos viisivuotiaalta kysyy. Siitä huolimatta, että heräämme aina itseksemme todella aikaisin, kuuden maissa, aamut ovat varsin hitaita monesti, eikä mikään kovin ruokaisa heti herättyä vaan maistu, kropan pitää antaa ensin heräillä rauhassa.


Sen lisäksi, että nämä ovat olleet meillä korvaamattomia aamujen pika pelastajia, nämä on kätevä ottaa matkaan mukaan, eikä tarvitse ostella niitä kaupan välipalapussukoita tmv.


Minä olen kovasti tykästynyt lusikoitaviin smoothiekulhoihin ja chia-vanukkaisiin, sekä erilaisiin tuorepuuroihin, mutta minäkin nautiskelen aamiaiseni useimmiten vasta sen jälkeen, kun olen vienyt esikoisen päiväkotiin ja hoitanut mahdolliset kaupassa käynnit yms. Liikkeelle lähden lähes poikkeuksetta tyhjin vatsoin; tunnin-parin päästä on ihana valmistaa rauhassa kunnon aamiainen ja nauttia se kaikessa rauhassa ilman, että tarvitsee heti sännätä minnekään, ja kroppakin on ihan eri tavalla valmis vastaanottamaan ruokaa.

P.S. Blogilta löytyy myös oma Instagram-tili, jossa arkeamme ja touhujamme pääsee seuraamaan vähän reaaliaikaisemmin; @asweare_blogi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy leikkiruokaa: Englannin lakritsit

Me askartelimme tänään esikoisen kanssa englannin lakritseja huovasta ja niistä tulikin yllättävän aidon näköisiä! Monissa käsityö- ja askartelublogeissa olen näitä ihaillut, mutta nyt vasta sain aikaiseksi testata itsekin.

Meillä oli käytössä ihan tavallista ohutta askarteluhuopaa, jota ostin Prismasta kymmenen kappaleen pakkauksessa. Pakkauksen kaikki huovat ovat eri värisiä ja me käytimme niistä mustan, valkoisen, keltaisen ja vaaleanpunaisen. Englannin lakritseihin kuuluvat siniset karkit jäivät meiltä nyt kokonaan uupumaan, mutta onneksi tuo viisivuotias karkkikauppias ei ollut asiasta moksiskaan.


Koska tämä meidän käyttämämme huopa oli ohutta, laitoimme jokaiseen karkkiin kaksi kerrosta kutakin väriä, mutta askartelukaupoista pitäisi löytyä paksumpaakin huopaa, jonka kanssa yksi kerros riittää. Meidän lakumme olivat kooltaan noin 2,5 cm suuntaansa. Liimasta sen verran, että kannattaa käyttää juoksevaa pulloliimaa ja levittää se muovitikun avulla huopapaloille. Erikeepper on var…

Lasten teemajuhlat edullisesti

Meillä on tulossa esikoisen 5-vuotisjuhlat ja tällä kertaa teemaksi valikoitui Lego Ninjago. Hän on ollut kova Ninjago-fani jo varmasti vuoden päivät, joten teemavalinta ei yllättänyt, päin vastoin.

Niin suuressa roolissa kuin Ninjago meidän perheessä onkin, aiheeseen liittyvää juhlatarpeistoa ei kovallakaan googlettamisella löytynyt (kun ei nyt Legoland-matkakaan oikein ollut toteutettavissa -sieltä tarvikkeita olisi saanut ostaa).


Teemaan sopivat kattaus- ja juhlatarvikkeet oli siis tehtävä itse. Kuvien tulostaminen on yksi loistava keino saada aikaan teema kuin teema, mutta koska minulla ei tällä hetkellä ollut tulostintakaan käytössä, turvauduin Ninjago-tarrakirjaan, jonka löysin Adlibrikseltä. Kirjassa on tarrat kirjaa varten ja lisäksi extra-tarrat -siis kaikki samat tarrat toiseen kertaan - jotka voi huoletta käyttää juhlakoristeluihin ilman, että kirjan alkuperäinen tarkoitus kärsii.


Teemallisista juhlatarvikkeista saa usein maksaa moninkertaisia summia yksinkertaisiin, yksiv…

Maalaustaidetta pikkuautoilla

Meillä käy usein kaikenlaisten askartelujen ja piirrustushommien kanssa niin, että loppujen lopuksi äiti saa puuhailla ihan yksinään, kun viisivuotiasta kiinnostaakin Legot tai pallon potkiminen taiteiluja enemmän.

Kaikenlainen uusi ja yllättävä vetää kuitenkin kummasti puoleensa ja ainakin kokeilemaan niitä kädentaitojaan. Eilen testasimme sormivärimaalauksen pikkuautoilla, mikä olikin ihan hitti!


Tätä ideaa voi myös jalostaa moneen muuhun, kuten vaikka leikki-dinosauruksen jalanjälkiin ja kuivattuihin lehtiin. Paperin ja sormivärien sijaan käyttöön voi ottaa pellavaliinan ja kangasvärit ja tekaista vaikka isänpäivälahjat jo hyvissä ajoin. Ja koristeltu paperihan toimii loistavasti myös persoonallisena lahjapaperina!