Siirry pääsisältöön

Terveelliset smoothiet reissuun ja välipaloiksi


Meillä syödään todella paljon marjoja, hedelmiä ja vihanneksia läpi vuoden, ja varsinkin aamuisin iso satsi vitamiineja menee kätevästi alas smoothien muodossa. Smoothieen on helppo myös sujauttaa kaikenlaista sellaista, mikä ei muuten välttämättä niin suurta herkkua ole.


Joku aika sitten tilasin Vauvalta setin Squooshi -smoothiepusseja ja ne ovat meillä osoittautuneet kyllä ihan ykköstuotteiksi!

Teen kerralla isomman satsin smoothieta, täytän pussit ja sujautan ne pakkaseen, josta viisivuotias sitten käy omatoimisesti valitsemassa, minkä hahmon milloinkin haluaa. Hankin samalla myös Choomee Sip'n imuventtiilit, joiden avulla pussista on helppo juoda sotkematta ympäriinsä (ilman venttiiliä meillä ainakin sotkua syntyi).Viime talvena taisi tulla yliannostus smoothieista, sillä hetken aikaa ne eivät maistuneet meillä enää muille kuin minulle, mutta näiden pussien myötä ne ovat taas nousseet suosikeiksi. Aamulla ruoan pitää olla mahdollisimman helppoa ja mieluiten se pitäisi vielä saada nauttia puolimakaavassa asennossa sohvalla - ainakin, jos viisivuotiaalta kysyy. Siitä huolimatta, että heräämme aina itseksemme todella aikaisin, kuuden maissa, aamut ovat varsin hitaita monesti, eikä mikään kovin ruokaisa heti herättyä vaan maistu, kropan pitää antaa ensin heräillä rauhassa.


Sen lisäksi, että nämä ovat olleet meillä korvaamattomia aamujen pika pelastajia, nämä on kätevä ottaa matkaan mukaan, eikä tarvitse ostella niitä kaupan välipalapussukoita tmv.


Minä olen kovasti tykästynyt lusikoitaviin smoothiekulhoihin ja chia-vanukkaisiin, sekä erilaisiin tuorepuuroihin, mutta minäkin nautiskelen aamiaiseni useimmiten vasta sen jälkeen, kun olen vienyt esikoisen päiväkotiin ja hoitanut mahdolliset kaupassa käynnit yms. Liikkeelle lähden lähes poikkeuksetta tyhjin vatsoin; tunnin-parin päästä on ihana valmistaa rauhassa kunnon aamiainen ja nauttia se kaikessa rauhassa ilman, että tarvitsee heti sännätä minnekään, ja kroppakin on ihan eri tavalla valmis vastaanottamaan ruokaa.

P.S. Blogilta löytyy myös oma Instagram-tili, jossa arkeamme ja touhujamme pääsee seuraamaan vähän reaaliaikaisemmin; @asweare_blogi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Supersankariaskarteluja

Meillä esikoinen on vain osa-aikaisena päiväkodissa, joten yritän kehitellä kotipäiviin mahdollisimman monipuolisesti erilaista puuhaa ja sisällyttää myös askarteluja päiväohjelmaan, jos vain mahdollista.

Olin suunnitellut viime viikolle syysaiheisia askarteluja, mutta esikoinen keksikin haluta tehdä Spidermaneja, ja sitä varten haettiin inspiraatiota netistä. Löysin kuvan ihanista kädenjäljistä tehdyistä supersankareista ja esikoinen innostui ideasta niin kovin, että päätimme toteuttaa ne kaikki. Näistä tuli omasta mielestäkin niin valloittavia, että halusin jakaa idean teidänkin kanssa.Spidermanin käsi on, kuten ehkä huomaattekin, minun käsialaani, muut ovat esikoisen. Minä piirtelin noita liimattavia osia ja poika sitten kokosi niistä kasvoja sankareilleen.

Tämä askartelu taas osoitti, ettei kannata aina itse niin orjallisesti yrittää seurata omia ideoita ja ohjeita, vaan antaa lapsen itse ideoida ja keksiä - niin niitä innostavimpia ja parhaita ideoita ja taideteoksia syntyy! Nä…

Idea isänpäivään: jalanjälkitaulu

Isänpäivään ei ole enää pitkälti aikaa ja ajattelinkin nyt ottaa siihen pienen lähtölaskennan julkaisemalla täällä blogissa joka sunnuntai aina isänpäivään asti yhden idean isänpäivään liittyen; kaikkiaan siis kuusi pienellä vaivalla ja työllä helposti toteutettavaa ideaa luvassa!

Aloitetaan ideasta, jonka me itse asiassa toteutimme äitienpäivänä: jalanjälkitaulu. Minusta on kiva antaa isän- ja äitienpäivälahjoina jotain, mikä muistuttaa lapsesta tai lapsenlapsesta, ja koska nuorimmaisen kanssa ei vielä liiemmin askarrella, jalanjälkitaulu tuntui sopivalta idealta. Kädenjälkeä ei vielä noin pienestä olisi saanut tehtyä, koska käsi oli niin tiiviissä nyrkissä koko ajan, mutta jalanjäljet onnistuvat jo ihan pikkuisenkin kanssa.

Meillä oli käytössä hyvin yksinkertainen välineistö: paksuhkoa valkoista paperia ja sormivärejä. Aloitin homman niin, että maalasin nuorimman molemmat jalat vaaleansinisellä sormivärillä ja painoin jäljet lukemattomiin papereihin. Meillä oli koko olohuone täynnä…

Diy leikkiruokaa: Englannin lakritsit

Me askartelimme tänään esikoisen kanssa englannin lakritseja huovasta ja niistä tulikin yllättävän aidon näköisiä! Monissa käsityö- ja askartelublogeissa olen näitä ihaillut, mutta nyt vasta sain aikaiseksi testata itsekin.

Meillä oli käytössä ihan tavallista ohutta askarteluhuopaa, jota ostin Prismasta kymmenen kappaleen pakkauksessa. Pakkauksen kaikki huovat ovat eri värisiä ja me käytimme niistä mustan, valkoisen, keltaisen ja vaaleanpunaisen. Englannin lakritseihin kuuluvat siniset karkit jäivät meiltä nyt kokonaan uupumaan, mutta onneksi tuo viisivuotias karkkikauppias ei ollut asiasta moksiskaan.


Koska tämä meidän käyttämämme huopa oli ohutta, laitoimme jokaiseen karkkiin kaksi kerrosta kutakin väriä, mutta askartelukaupoista pitäisi löytyä paksumpaakin huopaa, jonka kanssa yksi kerros riittää. Meidän lakumme olivat kooltaan noin 2,5 cm suuntaansa. Liimasta sen verran, että kannattaa käyttää juoksevaa pulloliimaa ja levittää se muovitikun avulla huopapaloille. Erikeepper on var…