Siirry pääsisältöön

Idea isänpäivään: jalanjälkitaulu


Isänpäivään ei ole enää pitkälti aikaa ja ajattelinkin nyt ottaa siihen pienen lähtölaskennan julkaisemalla täällä blogissa joka sunnuntai aina isänpäivään asti yhden idean isänpäivään liittyen; kaikkiaan siis kuusi pienellä vaivalla ja työllä helposti toteutettavaa ideaa luvassa!

Aloitetaan ideasta, jonka me itse asiassa toteutimme äitienpäivänä: jalanjälkitaulu. Minusta on kiva antaa isän- ja äitienpäivälahjoina jotain, mikä muistuttaa lapsesta tai lapsenlapsesta, ja koska nuorimmaisen kanssa ei vielä liiemmin askarrella, jalanjälkitaulu tuntui sopivalta idealta. Kädenjälkeä ei vielä noin pienestä olisi saanut tehtyä, koska käsi oli niin tiiviissä nyrkissä koko ajan, mutta jalanjäljet onnistuvat jo ihan pikkuisenkin kanssa.

Meillä oli käytössä hyvin yksinkertainen välineistö: paksuhkoa valkoista paperia ja sormivärejä. Aloitin homman niin, että maalasin nuorimman molemmat jalat vaaleansinisellä sormivärillä ja painoin jäljet lukemattomiin papereihin. Meillä oli koko olohuone täynnä kuivumassa olevia jalanjäljen kuvia - ja siltikin sain vain juuri ja juuri riittävän monta hyvää jalkaparia.


Kun vauvan jalanjäljet olivat kuivuneet, oli vuorossa esikoisen jalanjälkien lisääminen papereihin. Viisivuotiaan kanssa homma käy jo siinä mielessä todella helposti, että hän kuuntelee ja noudattaa sujuvasti ohjeita, ja ainoat ongelmat olivatkin väärä määrä sormiväriä jalkapohjassa, jolloin jäljestä tuli joko liian hailakka tai liian sottainen. Oleellista oli myös saada sovitettua jäljet hyvin yhteen veljen jälkien kanssa.

Lopulta meillä kuitenkin oli koossa viisi täysin uniikkia jalanjälkitaulua, jotka kuivuttuaan kehystettiin, käärittiin sellofaaniin ja kiedottiin kauniit satiininauhat ympärille. Jokaiseen kuvaan kirjoitin ohuella hopeatussilla kummankin pojan iän painatushetkellä, sekä päivämäärän. Jokainen taulun saanut oli varsin otettu ja taulut koristavat nyt kunniapaikoillaan. Tämä näissä kuvissa esiintyvä taulu on minun itsellemme tekemä versio - halusinhan totta kai jättää yhden mestariteoksen meillekin muistoksi.


Tällaisella idealla lähdetään siis liikkeelle isänpäivävalmisteluissa. Millaisia lahjoja te olette toteuttaneet lastenne kanssa?

Nykypäivänä, kun ideoita ja inspiraatiota on saatavilla niin monista eri paikoista, tuntuu välillä, että niiden kaikkien äärellä iskee jo aivan ähky, kaikkea ei ehdi kuitenkaan millään kokeilla. Kiinnostaako teitä kuitenkin lukea tällaisia ohjeita ja ideoita vielä täältäkin, meidän perheen testaamina, vai selaatteko ideanne kuitenkin mieluummin Pinterestin maailmanlaajuisesta ideapankista?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Idea isänpäivään: makea kortti isälle

Tämän sunnuntain isänpäiväideana on kortti, joka taisi jo viime vuonna olla ihan kovinta huutoa; ainakin minä bongailin näitä monessa paikassa, mutta en kuitenkaan itse ideaa vielä toteuttanut. Tänä vuonna idea pääsi toteutukseen mieheni syntymäpäiviksi. Idea tässä on hyvin simppeli; suklaapatukoiden ja karkkiaskien tekstien ympärille luodaan joku kiva, kortin saajaan sopiva teksti. Karkit olen kiinnittänyt kartonkeihin kaksipuolisella teipillä. Meidän kortissa on teksti: Ahaa, tänään on sinun päiväsi! Olet meidän perheen Lion King -harjakin on samanlainen. Ja kun Leijonat pelaa, on se pyhä hetki. Sinulla on roppa kaupalla sisua ja toisinaan olet varsinainen Puuha Pete puutyömaalla. Ja hallitset sinä vauvan hoidonkin; peitto vaan silmille ja mars unten maille! Kaiken kaikkiaan siis varsin bueno mies! Hyvää syntymäpäivää rakas! Toivottaa: sinun oma family Onko joku muu jo toteuttanut tämän idean?

Perjantaisafkaa: hodarivuoka

Perjantaisin on kiva laittaa jotain helppoa ja nopeaa, mutta maistuvaa. Tänään testasin ensimmäisen kerran hodarivuokaa, jonka olin nähnyt jossain sosiaalisessa mediassa. Kun ostaa hodarisämpylätkin valmiina, niin eipä paljoa jää kokkailtavaa! Viitseliäät toki tekevät ne maistuvammat sämpylätkin itse, mutta tässä kohtaa oikaisin tänään - ensi kerralla sitten. Hodarivuoka 2 Hodarisämpylää/ruokailija Nakkeja BBQ-kastiketta Paahdettua sipulirouhetta Puolikas paprika Juustoraastetta Persiljaa Tarjoiluun majoneesia, ketsuppia ja sinappia, syöjien maun mukaan. Myös kurkkusalaatti ja kermaviilidippi sopisivat varmasti loistavasti näiden kanssa. Halkaise sämpylät niin, että saat täytteet ujutettua sisälle. Lado hodarit uunivuokaan ja sivele niihin BBQ-kastike. Laita jokaiseen nakki. Pilko paprika pieneksi ja ripottele hodareihin. Lisää sipulirouhe, juustoraaste ja persilja. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat saaneet vähän

Diy leikkiruokaa: Englannin lakritsit

Me askartelimme tänään esikoisen kanssa englannin lakritseja huovasta ja niistä tulikin yllättävän aidon näköisiä! Monissa käsityö- ja askartelublogeissa olen näitä ihaillut, mutta nyt vasta sain aikaiseksi testata itsekin. Meillä oli käytössä ihan tavallista ohutta askarteluhuopaa, jota ostin Prismasta kymmenen kappaleen pakkauksessa. Pakkauksen kaikki huovat ovat eri värisiä ja me käytimme niistä mustan, valkoisen, keltaisen ja vaaleanpunaisen. Englannin lakritseihin kuuluvat siniset karkit jäivät meiltä nyt kokonaan uupumaan, mutta onneksi tuo viisivuotias karkkikauppias ei ollut asiasta moksiskaan. Koska tämä meidän käyttämämme huopa oli ohutta, laitoimme jokaiseen karkkiin kaksi kerrosta kutakin väriä, mutta askartelukaupoista pitäisi löytyä paksumpaakin huopaa, jonka kanssa yksi kerros riittää. Meidän lakumme olivat kooltaan noin 2,5 cm suuntaansa. Liimasta sen verran, että kannattaa käyttää juoksevaa pulloliimaa ja levittää se muovitikun avulla huopapaloille. Erikeeppe